Abovo Media - Mediabureau

Als het nodig is dan komt Nedvice gewoon bij ons op locatie langs, dat is het gemak van een leverancier uit de regio

Johan Pronk - Abovo Media

Abovo Media

Abovo Media is het fullservice mediabureau voor honderden opdrachtgevers in heel Nederland. Het bedrijf is gevestigd in Hoorn en heeft ruim 130 specialisten die zich iedere dag inzetten op het snijvlak media advies en inkoop, creatie en datatechnologie voor zowel online als offline media.  

Recovery Time Objective

In 2016 is Nedvice gestart met het vervangen van Abovo’s back-up systeem met als doel de Recovery Time Objective (RTO) verlagen, dit betekent ‘hersteltijddoelstelling’ en verwijst naar de hersteltijd na een calamiteit. Met andere woorden, de tijd die zit tussen een incident en het herstel van het systeem naar de laatste back-up. Hierdoor is het mogelijk om bij calamiteiten de volledige ICT omgeving binnen een uur weer operationeel te laten draaien op een uitwijk locatie.

Nedvice is bij ons begonnen als back-up leverancier, maar door onze goede samenwerking zijn zij uitgegroeid tot belangrijkste leverancier van onze ICT producten” Johan Pronk – systeembeheerder bij Abovo. Tegenwoordig levert Nedvice spamfiltering, back-up en het grootste gedeelte van de hard- en software. Daarnaast ondersteunen zij de systeembeheerder van Abovo.

Recovery Point Objective

Momenteel is Nedvice bezig met een volledige herinrichting van Abovo’s ICT omgeving, waarbij ook de Recovery Point Objective wordt verlaagd, dit betekent herstelpuntdoelstelling en verwijst naar de maximaal toelaatbare hoeveelheid dataverlies na een calamiteit. Bij de Recovery Time Objective wordt het systeem hersteld naar het punt van de laatste back-up, maar gaat de data tussen de laatste back-up en het incident verloren. Om dit te voorkomen laat Nedvice een externe server draaien in de vorm van een schaduwomgeving die real time de data van Abovo synchroniseert. Op deze manier gaat er geen data verloren bij calamiteiten. Het is fijn dat Nedvice al zo lang bij ons over de vloer komt, hierdoor weten zij precies wat er speelt binnen onze organisatie”Johan.

Advies

Abovo maakt gebruik van een eigen systeembeheerder voor de dagelijkse ondersteuning van servers en vragen. Wanneer ik er niet uit kom, dan zoek ik contact met Nedvice. Ik kan mijn problemen met ze bespreken en zij dragen een oplossing aan. Als het nodig is dan komen zij gewoon bij ons op locatie langs, dat is het gemak van een leverancier uit de regio” aldus Johan. Nedvice ondersteunt Johan op projectbasis.Wat ik fijn vind is dat Nedvice niet probeert om ‘zo veel mogelijk’ producten te verkopen,  zij kijken welke oplossing het best past bij de organisatie en wat daadwerkelijk nodig is.” Johan.

Spamfiltering

Spam kan er voor zorgen dat je mailbox flink vervuild raakt met ongewenste email. Om dit te voorkomen en te blokkeren levert Nedvice spamfilter software bij Abovo. Op deze manier blijven de mailboxen van de werknemers schoon. We filteren meer dan een miljoen e-mails per maand voor Abovo.” Michiel – directeur Nedvice. Dat is een behoorlijk aantal. Al deze e-mails worden gescand op spam en verwijderd, wanneer het programma niet helemaal zeker is of het spam betreft, dan worden de e-mails in een aparte map geplaatst.