Alkmaar Sport - eSport Training Facility

Nedvice denkt flexibel mee en heeft oog voor de risico’s

Eddy Bakker - Alkmaar Sport

eSport Training Facility

Alkmaar Sport

Alkmaar Sport is constant in ontwikkeling met innovatieve ideeën en activiteiten. Daarom hebben zij een eSports ruimte ontwikkeld waar kinderen uit de regio Alkmaar eSports kunnen beoefenen en trainingen kunnen krijgen van eSporters, met als doel om Nederland op de kaart te zetten in de eSports markt en daarnaast de beste eSporter te ontwikkelen.

Alkmaar Sport werd de laatste jaren gewezen op het feit dat de eSports markt enorm groot is, maar nog zeer ongrijpbaar in Nederland. Zij vinden het daarom een uitdaging om mee te doen in deze digitale wereld om te kijken hoe deze zich ontwikkelt. Het is het eerste sportbedrijf in Nederland dat een eSports Training Facility heeft ontwikkeld en dit zorg natuurlijk voor de nodige uitdagingen. Want wie moet je dan precies om je heen verzamelen? Hoe moeten de ruimte en de trainingen eruit zien? En door wie moeten deze trainingen worden gegeven?

eSports ruimte Alkmaar sport en Nedvice

Samenwerking met Nedvice

Voor de opzet van de ruimte heeft Alkmaar Sport Nedvice benaderd. Zij kwamen bij ons terecht omdat wij als sponsor aan de buitenkant van het Sportpaleis hangen. Eddy Bakker (Manager Exploitaties bij Alkmaar Sport) is bij ons op bezoek geweest en heeft zijn ideeën over de eSports Training Facility aan ons voorgelegd en wij deelde hierin zijn enthousiasme. Vanuit hier hebben wij gekeken hoe wij dit verder konden ontwikkelen.
Nedvice heeft advies gegeven over het materiaal, de opzet van de ruimte en gezorgd voor zeer goede hardware en software met de snelheid die de eSporters nodig hebben, dit moet immers goed zijn anders kunnen zij niet presteren.’ Eddy Bakker (Manager Exploitaties – Alkmaar Sport)

Eddy beschrijft de samenwerking met Nedvice als betrouwbaar, meedenkend en flexibel. Nedvice denkt flexibel mee en heeft oog voor de risico’s, de kostenkant en wat wel en niet kan. Zij hebben advies gegeven over welke materialen wij precies nodig hebben maar wat ook binnen ons budget past.’ Eddy Bakker

De eSports ruimte is open gegaan en vanuit hier hebben wij gekeken hoe de jeugd hierop reageert.
Er is een leuke inloop, maar wij willen de lat hoger leggen. Wij willen het competitie- en trainingselement dat gamers thuis niet hebben vergroten. Dit wordt onze volgende uitdaging.’ aldus Eddy. Daarnaast is de trainingsruimte ook beschikbaar voor kinderfeestjes en wordt deze af en toe gebruikt door kinderen met een verstandelijke beperking.

Theorie ruimte Horizon College

Het Horizon College heeft een ruimte in De Meent waar zij voor en na het sporten les kunnen volgen. De leerlingen kunnen dus naast het sporten op deze locatie ook theoretische kennis opdoen. Nedvice levert 28 laptops en Wifi voor deze ruimte.

Nedvice en Alkmaar Sport zijn samen een traject ingegaan van 2 jaar om te experimenteren met de eSports Training Facility. De markt is enorm groot, maar omdat alles nog nieuw is weten wij nog niet hoe deze zich verder zal gaan ontwikkelen.’ Eddy.  Alkmaar Sport en Nedvice willen samen dit pad gaan bewandelen.

Wifi in De Meent en het Sportpaleis

Eind 2018 heeft Nedvice de WiFi verbinding gerealiseerd op ijsbaan De Meent en de wielerbaan van het Sportpaleis. De WiFi access points zijn geïnstalleerd op verschillende plaatsen rond de ijsbaan en wielerbaan. Deze access points zenden een draadloos signaal uit dat ervoor zorgt dat je met een laptop, tablet of ander apparaat kunt verbinden met de WiFi. Hierdoor kan Nedvice je verzekeren van het beste signaal. Vanaf heden kun je dus gemakkelijk je snelste rondetijd en tofste schaatsfoto’s delen met je vriend(innen).