Rataplan - Kringloopwinkel

Nedvice staat dag en nacht voor ons klaar, zelfs in het weekend

Gert-Jan Dekker - Rataplan

Rataplan

Rataplan is een kringloopwinkel met meer dan 500 werknemers verspreid over 18 locaties in Noord en Zuid-Holland en Flevoland. Haar doel is het creëren van kansen voor mens en milieu en het tegengaan van verspilling en vervuiling.Logo Rataplan

In grootte verdriedubbeld

Rataplan neemt een groot deel van de services van Nedvice af, onder andere werkplek beheer, servicedesk en co-locatie. De afgelopen drie jaar is Rataplan in grootte verdriedubbeld, echter ging de groei sneller dan de ICT voorziening aan kon en worstelde zij hier jaren lang mee.
De ICT bedrijven waar wij vroeger mee samen werkten hadden wel de juiste kennis maar niet de nodige capaciteit in huis om onze groei aan te kunnen’ zei Robert Bos, Controller RatRataplan kringloopwinkelaplan.

Uitrollen over alle filialen

Op aanraden kwam Rataplan bij Nedvice terecht. Nedvice bracht eerst in kaart hoe het de ICT voorziening zou inrichten en hoe deze op een efficiënte manier kon worden uitgerold over alle filialen.
Nedvice is eerst bij al onze filialen langs geweest om te kijken hoe de ICT voorziening eruit zag en hoe deze het beste kon worden aangepakt’ Aldus Robert.
De kans dat Rataplan nog een keer gaat verdubbelen is groot aanwezig. Wanneer zij een nieuwe vestiging openen, weet Nedvice precies wat het moet doen door de standaard inrichting die het voor alle filialen van Rataplan heeft ontwikkeld en op het bedrijf heeft aangepast.

Samenwerking met Nedvice

Nedvice staat dag en nacht voor ons klaar. Als wij een probleem ondervinden gaan zij zelfs in het weekend er op uit om te zorgen dat deze wordt opgelost, ook al is het onnozel probleem zoals iemand die een stekker heeft los getrokken’ Gert-Jan Dekker, Directeur Rataplan.
Voor Rataplan is deze snelle service en flexibiliteit van Nedvice cruciaal, als er een storing is dan doet vaak de pinautomaat het niet meer, en hierdoor kunnen zij een hoop omzet mislopen.

Wat wij enorm fijn vonden was dat Nedvice uitstekend rekening houdt met onze financiële positie als non-profit organisatie en het feit dat niet alle werknemers op hetzelfde niveau kunnen functioneren’ Aldus Gert-Jan.

IP-VPN bij de vestigingen en fietslocaties van Rataplan

Sinds 2007 faciliteert RataPlan de medewerkers voor de stallingen en fietsenwinkels van de NS Stations. Nedvice heeft alle vestigingen van Rataplan en de fietslocaties verbonden met 4g en een IP-VPN. De werknemers van Rataplan kunnen nu veilig gebruik maken van het netwerk en data uitwisselen tussen de verschillende vestigingen.