RAVO - Veegmachines

Nedvice past bij ons vanwege de laagdrempelige communicatie. Snel, gemakkelijk en geen gedoe

Ingrid Schilder - RAVO

Logo Ravo

RAVO

RAVO is een Nederlandse fabrikant van veegmachines. Het bedrijf is opgericht in 1964 en vandaag de dag uitgegroeid tot één van de sterkste merken in de reinigingswereld. Sinds 2009 is RAVO onderdeel van het Franse Fayat Group, een wereldwijd opererende organisatie. RAVO is gevestigd in Alkmaar en Amsterdam.

Werknemer Ravo en Nedvice bij veegwagens

RAVO en Nedvice

Toen RAVO in 2009 werd overgenomen door Fayat Group is het bedrijf overgestapt naar Nedvice ICT. Volgens Ingrid Schilder, systeembeheerder bij RAVO, Wij hebben voor Nedvice gekozen omdat wij vinden dat zij het best bij ons passen vanwege de laagdrempelige communicatie. Snel, gemakkelijk en geen gedoe. Ook is het erg prettig dat Nedvice in Alkmaar is gevestigd, wanneer er een incident is zijn zij al binnen 10 minuten op locatie.’ RAVO neemt bij Nedvice de back-up oplossing, hardware, antivirus, monitoring, servicedesk, systeembeheer op locatie en mobile device management af.

Digitale Werkinstructies

Een veegwagen is een zeer complexe machine met veel onderdelen en bijbehorende werkinstructies. Voor het assembleren van de veegmachines werden vroeger de werkinstructies op papier verstrekt aan de monteurs. Volgens Frik Oudenampsen, Productie Engineer bij RAVO, Het was zeer complex om de werkinstructies op papier te beheren omdat bij elke kleine wijziging alle papieren weer opnieuw gedrukt moesten worden, ook was de kans aanwezig dat de monteur de wijziging helemaal niet had gelezen.‘ Daarom wilde RAVO de werkinstructies graag digitaal aanbieden door middel van een checklist die afgevinkt moet worden door de monteurs wanneer zij een bepaalde werkinstructie hebben gelezen en uitgevoerd.

Veegwagen constructie

Mobile Device Management

RAVO heeft 40 tablets aangeschaft en maakt gebruik van Visual Factory, dit is een soort navigatie die de monteur van de veegwagen exact vertelt wat er gedaan moet worden. Het systeem zorgt ervoor dat er nauwkeurig wordt gewerkt met zeer hoge snelheid en goede kwaliteit.’ Volgens Frik Oudenampsen. Wanneer er een wijziging in de werkinstructies is aangebracht krijg iedere monteur hier een melding van, op deze manier is er zekerheid dat iedereen de wijziging heeft gezien. Nedvice zorgt voor het mobile device management van alle tablets. De tablets zijn uitgerust met een ‘kioskfunctie’ dit is software die er voor zorgt dat de monteurs alleen gebruik kunnen maken van Visual Factory. Het is voor hen dus niet interessant om de tablets mee naar huis te nemen. Ook zorgt deze software voor een veilige omgeving en Nedvice kan de werking van de tablet borgen.

Wij zijn zeer positief over de samenwerking met Nedvice, zij zijn altijd bereid om te helpen en de service is goed, snel en consistent. Ook zijn de jongens van Nedvice altijd erg enthousiast, ik heb het idee dat zij het ook echt leuk vinden om hier langs te komen. ‘ Ingrid Schilder.