Schagen Actief

Wij zijn zo tevreden dat we Nedvice hebben voorgesteld aan ons moederbedrijf, dat zegt denk ik wel genoeg over het vertrouwen.

Ramon Lambert - Schagen Actief

Schagen Actief

Schagen Actief

Schagen Actief zorgt dat er binnen gemeente Schagen genoeg gelegenheden zijn om te kunnen bewegen, want van bewegen wordt men gezonder en gelukkiger. Schagen Actief exploiteert en beheert daarom een binnenzwembad, twee buitenzwembaden, vijf sporthallen en een gymzaal.

Schagen Actief kinderen in zwembad

Telefonie en Internet

Afgelopen december heeft Schagen Actief, op aanraden van een andere partij, Nedvice benaderd voor het realiseren van zowel internet als telefonie op alle locaties. Daarnaast was het van belang dat het kassasysteem via deze internetverbinding communiceert met het betaal- en alarmsysteem. Nedvice heeft daarom een IP-VPN internetverbinding en VoIP (telefonie via internet) aangelegd bij alle locaties van Schagen Actief. Met een IP-VPN werk en communiceer je veilig, het koppelt verschillende vestigingen veilig aan elkaar in een besloten netwerk. Hierdoor ontstaat er één betrouwbaar communicatienetwerk voor data en spraak. IP-VPN maakt gebruik van een beveiligd en besloten netwerk dat veiliger is dan het openbare (internet) netwerk.

Schagen Actief bezoekers zwembad

De tijdsdruk van het project was hoog want per 1 januari 2019 zou Sportfondsen Schagen stoppen met de exploitatie van de zwembaden en sportaccommodaties en zou Schagen Actief deze locaties overnemen. In december is het internet en telefonie project gestart en op 2 januari zouden de locaties open gaan. Het was van belang dat internet en telefonie dan goed zou werken. Daarnaast zaten hier ook nog eens de feestdagen tussen die nog meer druk zette op de tijd.

Samen met Nedvice hebben we een plan van aanpak opgesteld. Eerst hebben zij een tijdelijke oplossing gemaakt met 4g internet om ervoor te zorgen dat tijdens de opening het internet operationeel zou zijn. Vervolgens werd de tijdelijke oplossing overgezet naar de definitieve IP-VPN toepassing.” Ramon Lambert – Commercial en CSR Manager Sport Servicepunt Langedijk

Samenwerking met Nedvice

Op alle locaties werkt het internet en de telefonie goed. We zijn erg tevreden over het resultaat en de samenwerking met Nedvice. Zo tevreden dat we ze hebben gevraagd of zij hetzelfde kunnen oppakken voor ons moederbedrijf; Sport Servicepunt Langedijk. Dat zegt denk ik wel genoeg over het wederzijdse vertrouwen.” Ramon Lambert